Gratis Isolatie Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 isolatie specialisten


Dak isoleren

Warme lucht stijgt en één van de eerste plekken waar u warmte verliest is natuurlijk uw dak. Dakisolatie is dus helemaal geen gek idee als u de warmte graag in huis wilt houden. U kunt er zo voor zorgen dat u tot wel 30% aan stookkosten bespaart. In de zomermaanden kunt u zelfs van een koele woning genieten dankzij dakisolatie. Een investering die absoluut de moeite waard kan zijn voor uw eigen woongenot.

Wat kost dakisolatie?

Dakisolatie is een investering die u eenvoudig zelf kunt terugverdienen. Het is alleen de vraag wat het precies allemaal gaat kosten? Natuurlijk is het lastig om gewoon een bedrag te noemen voor nieuwe isolatie. Het is o.a. afhankelijk van het oppervlakte van uw dak. Meestal wordt niet alleen het dak geïsoleerd maar ook de zoldervloer. U heeft hier weer profijt van op de woonverdieping onder de zolder. Gemiddeld is een dak 70m2 en een zoldervloer 50m2. Op basis hiervan hebben wij een lijstje met prijzen gemaakt: • De binnenkant van een schuin dak isoleren kost tussen de € 1500 en € 2500. • De buitenzijde van een schuin dak isoleren kost tussen de € 3500 en € 4500. • De zoldervloer kost tussen de € 1.000 en € 2.000. • Plat dak kost tussen de € 3.000 en € 4.000. De exacte prijs voor uw eigen dak is eigenlijk afhankelijk van het soort constructie dat u heeft. Een plat dak of schuin dak is natuurlijk een wereld van verschil. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende manieren om het dak te isoleren. Als u exact wilt weten wat uw dakisolatie gaat kosten dan kunt u het beste een offerte aanvragen. U kunt een offerte aanvragen via onze website. Wij zorgen ervoor dat bij verschillende leveranciers uit de regio uw aanvraag komt te liggen. U ontvangt zo verschillende offertes die u naast elkaar kunt leggen. Door verschillende isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken kunt u eenvoudig tot wel 40% besparen.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en niet meer opstijgt en verlaat door het dak. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren en te besparen op de stookkosten. Het is mogelijk om het dak aan zowel de binnen als buitenzijde te isoleren. Dit is mogelijk bij een schuin dak. Aan de buitenzijde wordt het dak beschermd tegen kou en vocht. Dit wordt in de bouw de warm-dak methode genoemd. Bij een plat dak wordt de isolatie aan de binnenzijde van het dak geplaatst. Het gebeurt soms ook dat het aan de buitenkant geplaatst wordt. De isolatie wordt dan bovenop de constructie geplaatst en hierop wordt de dakbedekking geplaatst. Dit gebeurt meestal bij dakterrassen zodat het dak niet beschadigt als mensen eroverheen gaan lopen. De laatste methode voor dakisolatie is het isoleren van de zoldervloer. Dit wordt meestal alleen gedaan als de zolder bijvoorbeeld een vliering is en niet gebruikt wordt als leefruimte. U heeft dan namelijk geen verwarming meer op zolder nodig door deze goed te isoleren.

Verschillende materialen voor dakisolatie.

Er kunnen verschillende soorten materialen gebruikt worden om uw dak te isoleren. De keuze van het materiaalsoort is afhankelijk van de constructie van uw woning en huidige isolatiewaarde. De isolatiewaarde van materialen en uw woning wordt ook wel de RD-waarde genoemd. De meest gebruikte materialen voor dakisolatie zijn: EPS, PUR, PIR en glaswol.

EPS

EPS wordt als een parel verkocht en bestaat uit 98% lucht en 2% kunststof. Het materiaal is hierdoor erg licht en kan eenvoudig gebruikt worden om verschillende plekken in huis te isoleren. EPS wordt ook gemaakt in de vorm van speciale platen. Deze platen komen over de dakbedekking heen te liggen. Ze zorgen voor de isolatie van uw dak.

PUR

PUR schuim kennen we allemaal en heeft een isolerend effect. Naast het schuim is het ook mogelijk om PUR isolatieplaten aan te schaffen. De platen kunnen gebruikt worden bij het isoleren van zowel een plat als schuin dak. Het voordeel is dat er al een damp remmende laag is aangebracht. Daarnaast kan het schuim gebruikt worden om eventuele kieren te dichten en waterdicht te maken.

PIR

PIR zijn hele hard isolatieplaten die ergens tussen geplaatst kunnen worden als isolatie. De platen zijn vochtwerend en brandbestendig en ideaal om uw woning van binnenuit te isoleren. Het nadeel aan PIR is dat minder milieuvriendelijk is dan PUR en dat de platen lastig in de juiste vorm te gieten zijn. Het is tenslotte een vrij harde isolatieplaat.

Glaswol

De naam van glaswol zegt het natuurlijk al een beetje. Er is glas in verwerkt dit is gerecycled en gemaakt in de vorm van wol. Glaswol wordt meestal gebruikt voor het isoleren van schuine daken en zoldervloeren. Vergeleken met alle isolatievormen is glaswol het voordeligste en heeft het een uitstekende isolatiewaarde. Nog een voordeel is dat het geluiddempend is.

Offerte aanvragen voor dakisolatie.

Bent u van plan om dakisolatie aan te schaffen? Via onze website is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Nog een handige tip om te weten is dat u misschien subsidie vanuit de gemeente kunt krijgen. Informeer gerust met uw offerte bij uw gemeente wat er mogelijk is voor een subsidie. Via onze website kunt u een offerte aanvragen bij verschillende bedrijven in de regio. U kunt zo tot wel 40% besparen door verschillende offertes via onze website naast elkaar te leggen.

Meer dan 100 aangesloten isolatie specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 isolatie specialisten