Gratis Isolatie Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 isolatie specialisten


Spouwmuurisolatie

Van alle isolatie soorten is spouwmuurisolatie al jaren enorm populair. Het is een voordelige oplossing om uw woning te isoleren. Ondanks dat de investering voordelig is heeft u deze al snel weer terug verdient. U kunt namelijk fors besparen op uw stookkosten met deze eenvoudige ingreep. Op onze website komt u meer te weten over spouwmuurisolatie. U kunt via onze rekentool ook een schatting maken wat de isolatie van uw spouwmuur ongeveer gaat kosten. Als u exact het bedrag wilt weten dan kunt u natuurlijk ook een offerte aanvragen op onze website.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is relatief voordelig vergeleken met andere isolatie oplossingen. Het is een ideale manier om flink te besparen op de stookkosten zonder een grondige verbouwing te ondergaan. Er hoeft alleen een klein gaatje in uw buitenmuur gemaakt te worden. In dit gaatje wordt vervolgens de isolatie gespoten rechtstreeks in uw spouwmuur. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het oppervlakte wat u wilt laten doen. Gemiddeld genomen kost spouwmuurisolatie ongeveer € 15 per m2. Stel u heeft een tussenwoning en u wilt 65 m2 spouwmuur laten opvullen. Dit kost u ongeveer tussen de € 800 en € 1100. Aan stookkosten kunt u hiermee rond de € 200 per jaar besparen. Binnen 4 jaar heeft u zo uw investering terugverdient!

Vergelijk de prijzen van spouwmuurisolatie.

De prijzen die we weergeven zijn slechts een richtprijs. Dit wil niet zeggen dat u exact hetzelfde kwijt bent voor uw eigen woning. Het is altijd slim om de prijzen naast elkaar te leggen en eens goed met elkaar te vergelijken. Tussen de verschillende isolatiebedrijven kunnen flinke verschillen zitten. Het is dus echt de moeite waard om de prijzen met elkaar te vergelijken.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Het is slim om even te kijken of uw woning eigenlijk wel geschikt is voor spouwmuurisolatie. U kunt hier heel eenvoudig achter komen aan de hand van een aantal vragen. De eerste vraag is of uw woning gebouwd is tussen 1920 en 1976. Als uw woning voor 1920 gebouwd is dan heeft uw woning geen spouwmuur. Deze kan dus helemaal niet geïsoleerd worden. Is uw woning vanaf 1976 gebouwd? Dan is de kans groot dat uw woning al voorzien is van spouwmuurisolatie. U kunt voor de zekerheid ook even de dikte van uw muur opmeten. Als de muren dikker zijn dan 24 cm dan heeft u een spouw. Uiteraard kunt u altijd gewoon een isolatiespecialist bij u laten langskomen doormiddel van een offerte. Een specialist kan bepalen of spouwmuurisolatie voor u mogelijk is.

Verschillende materialen voor spouwmuurisolatie.

Er kunnen verschillende soorten materialen gebruikt worden om uw spouwmuur te isoleren. Alle materialen hebben natuurlijk hun voordelen en nadelen. Er kunnen prijsverschillen ontstaan door het gebruik van verschillende materialen. Vergelijk dit goed als u een offerte aanvraagt met grote prijsverschillen. In de offerte hoort altijd aangegeven te worden welke materialen gebruikt worden. Een slimme oplossing is bijvoorbeeld Steenwol. Steenwol heeft een goede isolatiewaarde en dempt het geluid. U heeft zo ook geen geluidsoverlast meer van de buren. Populair onder de isolatiebedrijven zijn vooral het gebruik van PUR schuim of isolatiekorrels.

Alternatieven voor spouwmuurisolatie.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Misschien omdat u geen spouwmuur heeft of omdat de isolatie al uitgevoerd is door de vorige bewoner. Toch heeft u nog steeds overlast en wilt u graag uw woning isoleren. Een mooie oplossing is binnenisolatie of buitenisolatie. Hierbij wordt nog steeds de gevel geïsoleerd alleen met een voorzetwand. Deze wand kan zowel aan de voorzijde als achterzijde geplaatst worden. Het is wel slim om in uw achterhoofd te houden dat de investering een stuk duurder is.

Vraag direct vrijblijvend verschillende offertes aan.

Via onze website is het mogelijk om exact een idee te krijgen van de kosten voor spouwmuurisolatie. Ondanks dat de verschillende materialen vaak even duur zijn kunnen er flink wat verschillen ontstaan in de totaalprijs. Het is daarom slim om de prijzen goed met elkaar te vergelijken. U kunt zo tot wel 40% besparen door de verschillende offertes naast elkaar te leggen. U kunt zo met de beste aanbieder in zee gaan. Natuurlijk is het wel veel werk om bij verschillende betrouwbare bedrijven een offerte aan te vragen. Als u via onze website een aanvraag indient regelen wij zo snel mogelijk 6 verschillende offertes. Dit zijn offertes van verschillende specialisten uit uw eigen regio. Het enige wat u nog hoeft te doen is de offertes naast elkaar leggen. U kunt zo zelf vrijblijvend een keuze maken voor de scherpste offerte.

Meer dan 100 aangesloten isolatie specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 isolatie specialisten