Gratis Isolatie Offertes

Ontvang vrijblijvend offertes van 4 isolatie specialisten


Vloerisolatie

Als u rendabel uw woning wilt isoleren, dan kan vloerisolatie een slimme oplossing zijn. U kunt uw woning lekker comfortabel warm maken zonder er al te veel geld in te pompen. Er zijn verschillende manieren om uw vloer te laten isoleren door een professioneel isolatiebedrijf. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn en wat het isoleren van uw vloer ongeveer gaat kosten. U kunt zelf ook een eenvoudige inschatting maken met onze rekentool. Naast de rekentool kunt u via de website natuurlijk ook gewoon een offerte aanvragen. U weet dan exact wat het isoleren van uw vloer gaat kosten.

Wat kost vloerisolatie?

De prijs die gerekend wordt voor vloerisolatie loopt enorm uiteen. Het is van een aantal zaken afhankelijk wat uw nieuwe vloerisolatie precies gaat kosten. Bijvoorbeeld het type woning waarin u woont, het vloeroppervlakte, arbeidsuren, isolatiemateriaal, vorm van isolatie etc. Al deze zaken bij elkaar geteld krijgt u een prijskaartje die aan de vloerisolatie hangt. Een vuistregel die meestal genomen wordt ligt op ongeveer 30 per m2. Als u exact wilt weten wat vloerisolatie kost dan kunt u een offerte aanvragen via onze website.

Wat is vloerisolatie?

In principe wordt vloerisolatie eigenlijk alleen toegepast bij woningen die voor 1983 gebouwd zijn. Deze huizen zijn namelijk nog niet standaard vanuit de bouw voorzien van vloerisolatie. Bij de benedenverdieping wordt de vloer vaak geïsoleerd via de kruipruimte. Het is dan wel van belang dat de kruipruimte aanwezig is. Er wordt isolatiemateriaal aangebracht aan de onderkant van uw beneden vloer. Hierdoor verliest uw vloer geen warmte meer en ontsnapt er geen kou door de vloer heen. De kou dringt zo niet meer het huis binnen. Uw woning voelt zo een stuk comfortabeler aan door simpelweg vloerisolatie toe te passen.

De vloer isoleren zonder kruipruimte.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een vrij oud huis heeft en dat uw vloer helemaal geen vloerisolatie heeft. Gelukkig zijn er dan nog steeds oplossingen om uw woning vakkundig te isoleren. De vloer kan bijvoorbeeld geïsoleerd worden met PUR schuim, isolatieplaten en isolatiekussens. Het soort materiaal dat gebruikt gaat worden in uw woning is heel erg afhankelijk van uw wensen en de huidige warmteweerstand van uw woning. Vraag gerust aan een isolatiespecialist naar de nieuwe RC waarde van uw vloer na isolatie. U heeft zo een beetje een idee van het effect.

Minder vocht en een warmer huis.

Eén van de grootste voordelen van vloerisolatie is dat u minder last heeft van vocht en uw woning warmer aanvoelt. Het temperatuurverschil tussen vloerisolatie en geen vloerisolatie loopt al snel op tot 5 graden. Dit kan in de wintermaanden een flink verschil zijn in de stookkosten. Als u last heeft van vochtproblemen dan is het natuurlijk ook erg prettig als de vloer geïsoleerd wordt. De kans is groot dat u vanaf nu geen problemen meer hebt met vocht in huis.

Kruipruimte isolatie naast vloerisolatie.

Het kan slim zijn om vloerisolatie direct te combineren met kruipruimte isolatie. De kruipruimte kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Er kan bijvoorbeeld zand of schelpen in de kruipruimte gestort worden. De kruipruimte blijft hierdoor niet alleen warmer, maar ook droger. Er dringt hierdoor minder vocht vanaf de kruipruimte richting de woning. Naast deze vorm kunt u bijvoorbeeld ook PUR schuim in de kruipruimte aanbrengen. Dit is ook een effectieve manier om de vloer te isoleren en warmte voortaan in huis te houden en niet via de vloer te verliezen. U voelt zo geen tocht meer over de vloer heen kruipen dankzij vloerisolatie.

Vraag direct een offerte aan voor vloerisolatie.

Bent u direct benieuwd geworden wat vloerisolatie ongeveer mag kosten? Vraag via onze website direct een offerte aan voor het plaatsen van vloerisolatie. U ontvangt van ons niet één offerte, maar verschillende offertes uit uw eigen woonomgeving. Door deze offertes gratis te vergelijken kunt u een keuze maken voor een bedrijf die niet de hoofdprijs rekent. Wij merken regelmatig dat er grote verschillen zitten tussen de prijzen die isolatiebedrijven rekenen. U kunt tot wel 40% besparen door via onze website verschillende offertes aan te vragen. U kunt vervolgens zelf kiezen of u de vloerisolatie door één van deze bedrijven laat uitvoeren.

Meer dan 100 aangesloten isolatie specialisten staan voor u klaar

Ontvang vrijblijvend offertes
van 4 vloerisolatie specialisten